118287985_3109810132474521_2798805907559425602_o

Turistički vozić panoramskog izgleda

Naša javna ustanova, kako bi proširila turističku ponudu općine Banovići te stvorila uvjete za bolje i kvalitetnije predstavljanje naše općine te prateći trendove drugih općina u okolini i regiji, je 2019.godine nabavila turistički vozić panoramskog izgleda.

Turistički vozić panoramskog izgleda sastoji se od vučnog vozila i dva panoramska vagona kapaciteta 36 sjedišta koji je pogodan za vožnju u sva četiri godišnja doba. Vozić je atraktivnog izgleda u bojama zelene i crne koje simbolički predstavljaju naš rudarski grad. Osim ljeti kada je otvorenog tipa, vozić saobraća i zimi jer je opremljen sa želatin zavjesama koje sprječavaju prodor vjetra, kiše i snijega unutar samih vagona. Maksimalna brzina kojom se kreće turistički vozić panoramskog izgleda iznosi 25 km/h. U ljetnoj sezoni saobraća u gradskom jezgru općine Banovići,a vikendom saobraća na relaciji Banovići – Zlača gdje putnici imaju priliku da se provozaju kroz zaštićeni pejzaž Konjuh i uživaju u čarima netaknute prirode.

Postoji također mogućnost iznajmljivanja vozića za privatne zabave, rođendane, svadbe i slično. Otvoreni smo za svaku vrstu saradnje pa i reklamno propagandnu jer je on idealno sredstvo za promociju vašeg biznisa, ideje, firme i dr.

Comments are closed.